4 tips op het gebied van sanitair

4 tips op het gebied van sanitair

Is jouw sanitair verouderd en dus aan vervanging toe? Of ben je uitgekeken op je huidige sanitair, en toe aan iets nieuws? Hoewel het uit kiezen en plaatsen van sanitair redelijk eenvoudig lijkt, valt het toch vaak flink tegen. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog vind je 4-handige tips op het gebied van sanitair.

Tip 1 – Je eigen wensen en eisen

Wanneer je nieuw sanitair gaat uitzoeken, is het belangrijk om te weten wat je zelf wilt. Wil je een inloopdouche en een bad? En wil je een toilet of een dubbele wastafel? Bedenk goed wat je mist in je badkamer en kijk ook goed naar de huidige indeling. Wanneer je daar tevreden over bent en je wilt enkel het bestaande sanitair vervangen, is dat een minder grote klus dan wanneer je ook de indeling van je badkamer wilt aanpassen.

Tip 2 – Laat een badkamer ontwerp maken

Naast je eigen wensen en eisen is het ook belangrijk om te onderzoeken of alles wat je wil ook mogelijk is. Zorg ervoor dat jij je badkamer en het sanitair precies opmeet. Bekijk goed waar de aansluitingen van de waterleiding en afvoer zich bevinden en of deze verplaatst moeten worden. Het beste is om langs te gaan bij een badkamerspecialist en een badkamer ontwerp te laten maken.

Tip 3 – Schakel een loodgieter in

Een loodgieter doet veel meer dan het verhelpen van verstoppingen, blijkt uit het artikel “Wanneer schakel je een loodgieter in: vijf werkzaamheden”. Eén van de belangrijkste werkzaamheden van een loodgieter is het aanleggen of verleggen van leidingen en afvoeren.

Aan de hand van het badkamer ontwerp weet de loodgieter precies waar de leidingen en afvoeren moeten zitten. Wordt de indeling van je badkamer aangepast? De loodgieter weet precies hoe de leidingen verlegd moeten worden zodat het sanitair op de juiste plek kan worden aangesloten.

Tip 4 – Laat het sanitair plaatsen door een specialist

Net als het verleggen en aanleggen van leidingen en afvoeren, is het ook verstandig om voor het plaatsen van het sanitair een specialist in te schakelen. Wist je dat een loodgieter dit ook doet? Maar je kunt ook kiezen voor een badkamerspecialist. Het plaatsen van sanitair dient nauwkeurig te gebeuren om zo lekkage te voorkomen.