IKEA badkamer plaatsen

Als u een nieuwe badkamer wilt, heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt natuurlijk naar een speciaalzaak gaan waar alles van a tot z voor u geregeld wordt, maar meestal hangt daar een bijpassend, net zo compleet prijskaartje aan. Daarom is het over het algemeen verstandiger om te kiezen voor een optie die beter te betalen is, namelijk een badkamer van de IKEA. Deze badkamers zijn van uitstekende kwaliteit. Toch zijn ze een stuk goedkoper, doordat ze in grotere oplagen gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat IKEA de materialen in grote aantallen in kan kopen, waardoor de prijs automatisch lager wordt. Bovendien zijn IKEA badkamer zo aanpasbaar aan uw eigen stijl, dat de kans uiteindelijk alsnog vrij klein is dat u bij de buurvrouw dezelfde badkamer aantreft. Wilt u de hulp inschakelen van een vakman voor de installatie van uw IKEA badkamer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Uw IKEA badkamer laten plaatsen door een klusjesman

Kiest u ervoor om een IKEA badkamer aan te schaffen, dan komt u voor nog een lastige keuze te staan; de montage. IKEA staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid, in principe kan iedereen een IKEA meubel in elkaar zetten. Dat geldt ook voor de badkamer, mits u een beetje kennis heeft van leidingen en elektriciteit. Heeft u dat niet, of heeft u geen tijd om de badkamer zelf te plaatsen, dan kunt u dat ook door een klusjesman laten doen. U regelt dan alle materialen en de klusjesman zet het binnen de afgesproken tijd in elkaar en op z’n plek. Ook regelt de klusjesman voor u de juiste aansluitingen van de leidingen, zodat u niet opeens onder een koude douche staat omdat de leiding verkeerd is aangesloten. Een goede klusjesman kan zelfs de leidingen verleggen, waardoor u bij de inrichtingen van uw nieuwe badkamer niet gebonden bent aan de oude locaties.

De prijzen van een klusjesman

Als u zelf de producten aanschaft en de materialen die nodig zijn om de producten te installeren, dan is een klusjesman helemaal niet zo duur. Een klusjesman, of hij nou particulier is of voor een bedrijf werkt, baseert zijn prijzen altijd op de tijd die hij kwijt is aan de klus. Dat komt erop neer dat hoe groter uw badkamer is, des te meer het zal kosten. Natuurlijk kost het ook meer als u alle leidingen verlegd wilt hebben, omdat dat nou eenmaal veel tijd kost. Er zijn verschillende uurlonen te vinden op de markt. Die uurlonen hebben met twee dingen te maken, namelijk de ervaring van de klusjesman en of hij zwart of wit werkt. Allereerst is het goed om te weten dat u altijd een klusjesman moet nemen die wit werkt. Zo heeft u altijd garantie op het gedane werkt. De ervaring van een klusjesman is een heikel punt. Over het algemeen kunt u er vanuit gaan dat als iemand tussen de 30 en 50 euro vraagt, het een goede klusjesman is die u niet op zal lichten.

IKEA wastafelkast installeren

Een badkamer bestaat niet alleen maar uit de douche en eventueel een bad of toilet. Ook de wastafel hoort erbij. Daarom moet u bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer ook goed letten op het type wastafelkast wat u wilt. Omdat het vaak veel ruimte inneemt in de badkamer, is het ook een sfeerbepaler. Het installeren van een IKEA wastafelkast is vaak de gemakkelijkste klus van de hele badkamer, mits u de juiste boor heeft. U moet namelijk door een laag tegels heen boren om hem goed in de muur te kunnen bevestigen. Als u hier niet zo zeker over bent, is het verstandig om ook dit door een klusjesman te laten doen. Zo weet u zeker dat het resultaat wordt zoals u wilt.

IKEA badkamerkast installeren

Bij de keuze uit een badkamerkast moet u met een aantal dingen rekening houden. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten IKEA badkamerkasten. U kunt natuurlijk kiezen voor een simpele open kast die niet aan de muur gemonteerd hoeft te worden. Echter, als u een groot gezin heeft of veel verzorgingsproducten, is het verstandig om een stevige, dichte kast te kiezen. Zo kunt u gemakkelijk al uw spullen opbergen en ziet de badkamer er netjes en opgeruimd uit. Zo’n grote kast heeft wel vaak een zware deur of zware lades, waardoor er het risico bestaat dat de kast omvalt. Laat zo’n kast dus ook altijd in de muur monteren door de klusjesman om eventuele ongevallen te voorkomen.

Vergelijk vrijblijvend offertes

Bij het kiezen van een klusjesman om je IKEA badkamer te installeren is er zoveel om rekening mee te houden, dat u niet de eerste de beste zonder na te denken kunt kiezen. Het is belangrijk om verschillende offertes met elkaar te vergelijken, zodat u er zeker van bent dat u de juiste keuze heeft gemaakt. U heeft uw badkamer waarschijnlijk ook niet in één middagje gekozen, waarom zou u dat wel met de klusjesman doen? Als u een mooi en netjes resultaat wilt, moet u een klusjesman inhuren die goed werk levert. Schroom dus niet om offertes met elkaar te vergelijken, dat is altijd geheel vrijblijvend. Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt vrijblijvend diverse reacties van bedrijven bij u in de buurt.