Badkamer verbouwen kosten per m2

Badkamer verbouwen kosten per m2

De badkamer verbouwen kan nogal wat geld kosten. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je in de badkamer wilt hebben en van welk materiaal. Zo kun je kiezen voor vloerverwarming, een toilet in de badkamer of niet, radiatoren plaatsen of een jacuzzi er in laten zetten. Dit zijn natuurlijk allemaal zaken die de prijs opdrijven. Wanneer je al redelijk tevreden bent over de badkamer, maar je toch iets wilt aanpassen, valt de prijs natuurlijk een stuk lager uit dan wanneer je de hele badkamer opnieuw wilt inrichten met nieuwe materialen en het verleggen van de leidingen.

Eigenlijk kun je de verschillende soorten badkamers grofweg verdelen in drie categorie├źn. Een simpele verbouwing van de badkamer, een gemiddelde verbouwing van de badkamer en een luxe verbouwing van de badkamer. Om je een beetje een indicatie te geven van de gemiddelde kosten van een badkamer, wordt je hieronder de gemiddelde prijs per vierkante meter gegeven. Hier moet bij gezegd worden dat ook deze kan verschillen, ook wanneer het gaat om twee simpele verbouwingen. Wanneer een badkamer kleiner is, wordt het namelijk duurder per vierkante meter. Dit komt omdat bij een kleinere badkamer, de ruimte meer gevuld is met duurdere voorwerpen. Een bad kan in een kleine badkamer de een-derde van een ruimte beslaan en in een grotere badkamer, een kwart bijvoorbeeld.

Kleine badkamer

Bij een kleine badkamer gaan we uit van een ruimte van 6 vierkante meter. Zoals gezegd houden we drie verschillende maten aan; simpele verbouwing, gemiddelde verbouwing en een luxe verbouwing. Bij een simpele verbouwing liggen de kosten ongeveer op 2.850 euro totaal. Bij een gemiddelde verbouwing ligt het bedrag op ongeveer 6.000 euro totaal en bij een luxe verbouwing ongeveer op 15.000 euro totaal. Deel deze bedragen door 6m2 en je komt op het gemiddelde bedrag dat je kwijt bent per vierkante meter. Dit is voor een simpele verbouwing 475 euro per m2, voor een gemiddelde verbouwing 1.000 per m2 en voor een luxe verbouwing 2.500 euro per m2.

Grotere badkamer

Zoals al gezegd is dit voor een grotere badkamer dus iets lager per vierkante meter. Hoeveel scheelt het ongeveer? Hierbij gaan we uit van een badkamer van 9 vierkante meter. Bij een simpele verbouwing kost het in totaal ongeveer 3.500 euro, bij een gemiddelde verbouwing 7.000 euro en bij een luxe verbouwing ligt het ongeveer op 17.000 euro totaal. Op hoeveel kosten komt dat neer per vierkante meter? Voor een simpele verbouwing ben je dan ongeveer 389 euro per m2 kwijt. Voor een gemiddelde verbouwing ongeveer 778 euro per m2 en voor een luxe verbouwing zal het gemiddeld 1.889 euro per m2 zijn.

Bronvermelding: Badkamer-Expres. Je badkamer verbouwen of renoveren.